Over ons

Boomkwekerij de Lange & Zonen kweekt een sortiment heesters en coniferen in verschillende maten. De vermeerdering wordt zelf gedaan en door gespecialiseerde stekbedrijven. Het gewortelde stek gaat vanuit pluggen in een P10,5 of P12 om opgekweekt te worden tot plantgoed. Mooi compact plantgoed wordt verkregen door meerdere snoeibeurten. Het plantgoed wordt doorgekweekt in C2, C3, C5 en volle grond, tevens wordt er plantgoed verkocht. Een sortiment Hydrangea wordt als plantgoed gekweekt in C2 vierkant/rond pot om vervolgens te worden doorgekweekt in C5 voor mooie leverbare planten. Voor de kersttijd kweken we Chamaecyparis thyoides ‘Top Point’ in een 12cm. pot. Deze fraaie conifeer wordt in de kersttijd veel gebruikt als minikerstboompje. In het voorjaar is dit tevens een visueel aantrekkelijk product door de mooie groene groeipunten.

De afzet van boomkwekerij de Lange loopt via verschillende kanalen. Zo wordt de visuele markt bediend via Groen Direkt. Voor de plantgoed en aanplant markt gaat er veel via computer aanbod systemen en voor de kersttijd gebruikt boomkwekerij de Lange veelal het kanaal van Flora Holland. Voor deze markt bedienen wij dagelijks via twee klokken, en op vrijdag een derde, de handel. Via Flora Holland connect beleverd boomkwekerij de Lange op aanvraag ook de klanten van Flora Holland.

We doen dit op 2 locaties in Boskoop. Op de locatie aan het Rijneveld hebben we de beschikking over ruim één hectare volle grond, een kwart hectare potcultuur, een stekkas en 900 meter foliekas. Aan de Halve Raak staat een foliekas van 1100 meter en kweken we op ongeveer 7000 meter pottenhoek.