Rustiger,masterclass

@KI_Impuls @SprinkleM
Een wat rustiger tijd geeft vaak ook de mogelijkheden om alles wat meer aan kan te maken en hoewel we de afgelopen week nog wel verkopen, zowel voor direkt als op afroep, is het nu wat rustiger. Dus van de week nog even de onderstammen voor het komende zetseizoen nagelopen en afspraken gemaakt met onze voorlichter en de NAK voor januari.

Bij de masterclass van deze week gingen we naar Bemmel en wel naar het glastuinbouwgebied Bergerden. Daar waren we te gast bij aardbeienteler Jan van Genderen. Deze, nu nog steeds, zeer jonge ondernemer is op 17 jarige begonnen als teler van aardbeien en na de nodige levenservaring heeft hij nu, 10 jaar later, een 6 hectare grote aardbeienkwekerij onder glas. Tijdens de excursie werd duidelijk dat we hier te maken hadden met een bevlogen teler die een passie had voor het telen van aardbeien onder glas. Met één vaste medewerker is het door het jaar heen beduidend drukker met personeel want in de grootste piek gaat het hier over 90 poolse werknemers. Het verhaal vandaag ging in beginsel over hoe je die mensen managed. Bij Royal Berry hebben ze er voor gekozen om een continue personeel registratie bij te houden. Elke persoon plukt altijd hetzelfd pad, er zijn mensen verantwoordelijk voor het wegzetten van de kistjes in de koelcel en er zijn mensen die zorgen dat overal alle logistieke middelen aanwezig zijn. Er wordt hier gebruikt gemaakt van persoonlijke sleutels voor inloggen per pad en hierdoor hangt er in de kantine een scherm met hierop plukprestaties. Hoewel dit in eerste instantie misschien wat vreemd overkomt wordt het, volgens Jan, door de werknemers niet als vervelend ervaren. Medewerkers komen graag terug bij Jan en hij zorgt dan ook goed voor zijn medewerkers. Al met al weer een zeer geslaagde excursie met een afsluitend avondprogramma in de kantine van het bedrijf.

Er staat nog een foto op onze facebookpagina.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.